zaterdag 19 mei 2012

Popjes voor de dochters

Hier vertelde ik al dat ik aan iets bezig was.
Awel, dat bleef maar duren, maar ik heb vandaag eventjes op mijn tanden gebeten en uiteindelijk heb ik ze dan toch kunnen afwerken: 2 dotjes van popjes voor mijn dochters (kwestie van de kerk een beetje in het midden te houden ;-)

Al een paar weken was ik op zoek naar een geschikt patroon. Uren zocht ik het internet af.
Ik vond een patroon, knipte zelfs het patroon al uit, maar vond het uiteindelijk toch niet zo geweldig.
Tot ik op deze blog terechtkwam. Deze madam maakte al heel wat prachtige exemplaren en wat bleek: ze heeft ook een boek (zoals je misschien wel al door hebt, heb ik nogal een zwak voor boeken).
Enfin, het boek werd besteld, maar was op het eerste gezicht toch een beetje een tegenvaller (van de 24 modellen zijn er eigenlijk maar een stuk of 3 die ik zag zitten), maar ik was wel meteen weg van de tag-a-long-doll dus besloot ik het erop te wagen (in tweevoud natuurlijk).

Het viel allemaal wel goed mee, simpel patroon, duidelijke uitleg met nog duidelijkere tekeningen, alleen nog redelijk veel handwerk.
Het kleedje vond ik iets te simpel, want dat kon je niet uittrekken (en laat dat nu juist zijn wat de dochters hier zowat het liefste doen), dus besloot ik het achterpand in 2 te knippen en te sluiten met drukknoopjes (omdat het al na bedtijd was en mijn geklop wel eens de nachtrust zou kunnen verstoren koos ik dan maar voor doorzichtige aannaaidrukknopen, goed alternatief, maar wel vééééél werk).

Ik stel u met trots voor: onze nieuwste huisgenoten

"In hunne pure" (zie, die kleertjes kunnen echt wel uit)

Ik wens je een goede nacht! Slaapwel!

12 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...