dinsdag 18 september 2012

Schoolgaande kinders...

... ge hebt er uw werk mee.

Het begon allemaal al tijdens de vakantie. We hadden namelijk brooddozen gekocht voor de dochters met bijpassende koekendoosjes.

Maar op die koekendoosjes stond niks op, nogal triestig eigenlijk.

Ik had voor de makkelijke oplossing (suggesties van een aantal collega-moeders: alcoholstift en dan plakband over plakken, goedgemerkt-stickers(die hebben we zelfs in huis)...) kunnen kiezen.

Maar nee, ik moest en zou zelf stickers maken voor die dochters hun koekendoos (waarom makkelijk als het moeilijk ook kan???)

Ik maakte ze dus op de computer en toen begon de zoektocht: hoe plak ik die in godsnaam op die doosjes. Een heel aantal winkels werd bezocht op zoek naar het juiste materiaal.

Uiteindelijk kocht ik stickers voor onze inkjet-printer. Ze kwamen er keischoon uit, liepen niet direct uit als er water op kwam en plakten precies nogal goed.

... en toch was ik er nog niet gerust in, ging terug op zoek, kocht nieuwe (weersbestendige) stickers, maar ... thuis bleken het stickers te zijn voor een laser-printer.

Gelukkig was een collega-moeder (die mij eigenlijk stiekem zot verklaarde) zo vriendelijk om hun printer ter beschikking te stellen.

En toen vergat ik er natuurlijk een foto van te trekken.

Na 2 weken intensief gebruik zien de koekendozen er zo uit: (ik moet wel eerlijk toegeven dat ik ze nog niet echt heel grondig heb durven afwassen)

Afgedrukt op stickerpapier
En dan de drinkbussen: na de eerste keer in het afwasmachine was alle kleur van de stickers verdwenen (het leek wel alsof er gewoon plakband op plakte), dus kleefde ik er nieuwe op. (vanaf nu gaan de bekertjes dus niet meer mee in de machine, ze gebruiken die toch niet, maar zelfs dan komt de kleur er af)
afgedrukt op weersbestendige stickers

Conclusie: blijkbaar is weersbestendig echt niet hetzelfde als afwasmachine-bestendig en het gewone stickerpapier ziet er gewoon veel beter uit.
Het ziet ernaar uit dat ik hier een heel schooljaar stickers ga zitten plakken, maar ze vinden het toch mooi.

Na het eerste oudercontact bij de oudste dochter, kwam ik ook met huiswerk terug. 
Taak 1: muziekschriftje kaften
Voorkant

Achterkant
Ik maakt de kaft op de computer, kleefde er een strook geel en rood papier aan en maakte deze vast met muzikale washi tape .

Taak 2: maak een spiegel (die gaf ik mee naar school zonder een foto te trekken, ik vrees dat ik hem nooit meer terugzie...)

Zie, voor het geval je dacht dat hier niks meer gebeurt, ik hoop dat dat bij deze ontkracht is (het is dan wel niet allemaal even nuttig en zinvol, maar ja...)

Groetjes x

2 opmerkingen:

  1. Amai zo creatief allemaal! Dat muziekschriftje vind ik echt heel leuk gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw,die stikkers zijn wel heel tof ! Ben benieuwd hoe lang ze gaan houden. Hou ons op de hoogte hé :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...