vrijdag 21 september 2012

Strapdag

In de school van de dochters is het de gewoonte dat de kindjes een fluovest dragen van de herfstvakantie tot de paasvakantie. 

Dat is een regel waar ik mij (veiligheidsgewijs) heel goed in kan vinden (en die mij ook nog wel een beetje tijd gaf om voor de jongste dochter ook een fluovest te voorzien).

... tot ze deze week een briefje meekregen waarop te lezen stond dat het deze vrijdag (vandaag dus) strapdag is en er verwacht wordt dat de kleuters vanaf dan al een fluovest dragen. 

Dus schoot moeder in actie (gelukkig heb ik nog een paar fluovestjes als reserve liggen - dan is dat hamsteren toch nog voor iets goed) en maakte ik met transferpapier een aantal tekeningen van Jules en haar naam op het vestje. 

Over het algemeen ben ik eigenlijk niet zo'n fan van transferpapier. Ik vind dat het er nogal gemakkelijk goedkoop uitziet en niet zo goed bestand is tegen de nodige wasbeurten, 
maar er gebeurt iets heel raar wanneer je transferpapier op een fluovest strijkt. Die fluovest lijkt een beetje te smelten en gaat een beetje over in het transferpapier, waardoor het transferpapier er niet meer op ligt, maar er in gesmolten lijkt. 
Hierdoor wordt het heel stevig. de oudste dochter heeft de hare vorige winter heel de winter gedragen en de tekening zien er nog altijd als nieuw uit (en zo voorzichtig is ze niet als je haar schoenen, jas, broeken ... bekijkt).

Opgelet! Als je er natuurlijk te lang op strijkt, smelt gewoon de hele boel en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling hé! Leg er ook zeker karton onder, want anders heb je een gele strijkplank hoor je de ervaring spreken?)

Het is goed groot, maar er moet natuurlijk nog een winterjas onder passen hé.

Groetjes en aan iedereen al een prettig weekend!

16 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan, maak het fluovestje dragen veel populairder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, da's TOP! Ik hoor de ideetjes plots groeien in mijn kop! Dankjewellekes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo zou ik er ook terug eentje willen dragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben hier inderdaad nooit problemen met kindjes die geen fluo-vest willen dragen, want ze zijn er zot op! (en de mama stiekem ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee. Bij ons is dat niet maar ik zou het geen gek idee vinden die verplichte vestjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan, zo'n gedepersonaliseerd fluovestje! Dat krijg ik hier ook wel verkocht aan de kinders denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk vestje! Zal ze met plezier dragen. Hier lopen de schoolkinderen ook allemaal met zo een vestje, maar ik heb er nog geen gezien die zo mooi versierd waren...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een idee! Ik zou dat dus gewoon niet durven hé, strijken op fluostof...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en ze zullen het niet kwijtspelen!!!!
  als ik nog maar alleen in mijne gang alle vestjes verzamel die "van niemand niet zijn" kan ik al een mini-winkeltje beginnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor dat alvast eens uit te proberen en je ervaring te delen!!!
  Misschien maak ik er ook iets van binnenkort!!! Maakt het ook veel leuker voor de kids om ze aan te doen!!!
  Bedankt voor de inspiratie!
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...