zaterdag 9 juni 2012

Tot weerziens-cadeautje

Met rasse schreden nadert het einde van het schooljaar en dat zorgt dit jaar voor nogal gemengde gevoelens.
Andere jaren was er blijdschap, vreugde, hunkering naar de vakantie... (je kent dat wel, allemaal van die leuke gevoelens).

Maar dit jaar komt daar bij dat een heel toffe collega afscheid zal nemen van onze school. Iemand waarmee ik het vanaf mijn allereerste jaar supergoed kon vinden en veel mee moest samenwerken aangezien we samen titularis waren van een klas. Het zal raar doen, zo zonder haar op onze school.

Dat vertrek laten we natuurlijk niet zomaar passeren. Een tijdje geleden zag ze me met deze tas, vond ze zo vrolijk en zei er zachtjes bij "als je nog is wat tijd overhebt, mag je er voor mij ook altijd eentje maken." Ik beet op mijn tong en kon me nog net inhouden om te verklappen dat ik daar in mijn hoofd al een tijdje mee bezig was.

Ik maak niet graag twee keer hetzelfde, dus ik koos een andere tas. Eentje waar ze op haar nieuwe school al haar kaften en kopies in kwijt kan. De collega in kwestie is verzot op boten, varen ..., dus het werd een tas met een maritiem thema.

Ik koos voor de Reversible everyday shopper van Amy Butler uit dit boek. Goede uitleg, maar wel veel stof nodig en veel knipwerk (16 stukken stof werden er geknipt). Ik begon er gisterenavond aan voor een paar uurtjes, vandaag nog een paar uurtjes en hij is al af.
De tas viel wel iets groter uit dan verwacht, maar dan krijgt ze er alleen maar meer in natuurlijk hé.

De stof haalde ik bij Ikea (ik twijfelde nog of die 2 streepjes wel bij elkaar zouden passen, maar ik vind het best geslaagd).

Et voilà:
Voorkant met zak

Achterkant

Binnenkant met zak (ik liet de stof van de zak
zo uitkomen dat je het eigenlijk bijna
niet ziet, behalve van heel dichtbij...

... zoals hier dus)


Ik hoop dat ze er tevreden mee is (en niet teleurgesteld dat het toch niet die andere geworden is) en mij zo toch nog een beetje met zich mee zal dragen... (vandaar ook het "tot weerziens-cadeautje" en geen afscheidscadeautje, maar je weet wel hoe dat gaat hé "uit het oog, uit het hart")

A la prochaine!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...