zondag 18 november 2012

Eindelijk nog eens een kleedje

Ergens in de lente pakte ik ne serieuse schrik van kleertjes naaien voor de dochters. Blijkbaar hebben ze nogal een vreemd figuur dat niet overeenkomt met de meeste patronen (lees "smal en lang"). Ik heb nogal weinig ervaring en besloot het dus tijdelijk maar over een andere boeg te gooien.

Maar toen de oudste dochter enkele weken geleden haar kleerkast opentrok en nogal zielig deed omdat ze daar welgeteld 1 rokje zag hangen en geen enkel kleedje, besloot ik het er terug op te wagen.

Op het stoffenspektakel in Mechelen werden stofjes gekocht en op de boekenbeurs kocht ik een boek dat mij precies wel de ondersteuning gaf die ik nodig heb (want van dat Knippie-Chinees versta ik nog steeds geen bal, nooit geweten dat ik zo dom was)

Zondag zette ik mij eraan en iets meer dan 2 uur later had ik een kleedje, mét voering en het bleek nog te passen ook. Dinsdag zocht ik bijpassende knoopjes en volgde er nog een klein stressmomentje (iemand een tip om de knopen op de juiste plaats vast te maken?), maar zie, het past dus en ze is er superblij mee.En weet je wat nu het moeilijkste van al was? Een T-shirt en kousenbroek vinden voor eronder. Ik denk dat ik mijn zoektocht toch nog even verder zal zetten.
Groetjes x

8 opmerkingen:

 1. ik heb ook zo'n lange smalle dochter. Meestal neem ik voor de breedte een kleinere maat over dan voor de lengte. Van het origineel patroon welteverstaan.
  en meestal komt het dan wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor je knopen zou je even naar de hemdjes sew alone kunnen gaan van Mamasha, daar staat het reuze goed uitgelegd.
  Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor de geweldige tip. Ik ben direct gaan kijken en ik denk dat mijn grootste fout was dat ik horizontale gaten gemaakt heb, waardoor de knopen geen speelruimte hebben. En nog heel wat andere foutjes ook natuurlijk.
   Weeral iets bijgelegd!

   Verwijderen
 3. Het is echt een prachtjurkje geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. t is een heel fijn kleedje!! Je dochter zal niet meer treuren wanneer ze haar kleerkast open doet. Ik vind je stofjes vooral heel leuk, nu nog de bijpassende kousen en en blits t-shirt en ze zal schitteren.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...