vrijdag 23 november 2012

Een mysterieus kleedje

Exact 2 weken geleden schafte ik mij op de boekenbeurs "Stof voor durf-het zelvers" aan. Niet dat ik zo'n durver ben, want tot vorige week leek het al een eeuwigheid geleden dat hier nog eens een kledingstuk vanonder mijn machine rolde.

2 dingen brachten daar uiteindelijk verandering in:
Ten eerste: de conclusie van de oudste dochter dat er maar 1 rokje in haar kleerkast hing (horror voor een bijna-5-jarig meisje).
Ten tweede: de naderende feestdagen.

Dus trok moeder, gesteund door de nodige hulp uit haar nieuwe boeken ten strijde.

Omdat ik toch niet zo'n durver ben, besloot ik te starten met de basisjurk, de allereerste in het boek, die met rechte rok.
Benieuwd naar het mysterie? Kijk dan eerst maar eens naar de foto's (en je kent dat wel, zo van sorry voor de slechte foto's, maar ik had geen zin om te wachten tot het weer licht werd, wat het überhaupt toch nooit lijkt te zijn deze tijd van het jaar).En, heb je het mysterie ontdekt? (weet ik ineens wie de aandachtige lezer is)
Ik herhaal: ik maakte de basisjurk met RECHTE rok. Kan er mij dan is iemand uitleggen waarom het rokdeel zo'n 10 cm breder was dat het bovenste deel???  Gelukkig leerde ik vorige week door het vorige kleedje stolpplooien maken en maakte ik er dus een kleine stolpplooi in (zie foto 2).

Die rits dat is nog een ander verhaal. Goed uitgelegd hoor en ook best goed gelukt (vind ikzelf voor mijn eerste blinde rits), maar ze gaat niet altijd even goed open, misschien nog een beetje oefenen (en een echte blinde rits kopen?)

En het leukste van al was dat dit patroon precies op de maat van mijn dochter gemaakt was, dat is nogal een luxe zenne.

Goei weekend allemaal!

3 opmerkingen:

  1. Al doende leert men he! En ik vind het echt wel een heel mooi kleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat plooitje geeft iets extra hé...
    Nu ben je zeker dat het een uniek ontwerp is ;o)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...