woensdag 1 augustus 2012

Naaien vs. strijken 1-0

Hier kon je al lezen over onze dubbele vakantie. Allemaal heel tof, maar zo'n twee vakanties brengen ook wel dubbele was met zich mee. Gelukkig werd al het (winter)gerief van de eerste vakantie al gewassen voor we op tweede vakantie vertrokken, maar de strijk was natuurlijk wel blijven liggen.

Kan je je al voorstellen wat voor een berg strijk ik had tegen dat het (zomer)gerief van de tweede vakantie ook gewassen was?

Inderdaad ja, nen hele groten berg! En toen moesten we ook nog eens naar een feestje en hadden de dochters dus echt geen deftig kleedje meer om aan te trekken, dus had moeder de keuze, ofwel aan de megastrijk beginnen, ofwel snel zelf eentje maken.

Zoals je waarschijnlijk wel al uit de titel kon afleiden heeft de tweede optie dus gewonnen.

Een aantal weken geleden vond ik een prachtig stofje op de markt in Eindhoven en toen begon al de zoektocht naar een patroon, want ik vond dat zo'n mooi stofje geen al te ingewikkeld patroon nodig had. Ik vond een patroon in een boek dat ik tijdens ons tripje naar Lille kocht. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vergat maar 1 ding, een deftige foto nemen. Deze foto werd getrokken toen de oudste dochter het kleedje al voor de derde dag op rij aan had en van de jongste heb ik zelfs geen foto, want die ligt ermee in bed, maar het is maar dat je een idee hebt hé.

De kleedjes hebben in ieder geval al veel succes gehad.

Nog een prettige dag verder!

13 opmerkingen:

 1. prachtig! na de markt van maastricht zal ik dan ook eens in eindhoven moeten geraken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog niet op die van Maastricht geweest. Is dat de moeite? Die van Eindhoven in ieder geval wel, maar ik heb wel al gehoord dat je een beetje geluk moet hebben, dat had ik duidelijk.

   Verwijderen
 2. mooi
  Op jullie markten zijn precies wel mooiere stoffen te vinden dan hier ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze markten???

   Voor die van Eindhoven moest ik toch een dik uur rijden hoor, dus zo dichtbij is dat nu ook weer niet!

   Verwijderen
 3. Wat een prachtig stofje... Kan mij voorstellen dat de kleinste dat niet wil afdoen om te slapen...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow. Prachtige stof, en dat modelletje is mooi in zijn eenvoud. Echt mooi. En die markten daar in Nederland, die zijn echt wel de moeite, blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattig jurkje! Binnenkort maar weer eens naar de maandagmorgenmarkt bij ons in Nijmegen, maar hoor altijd zoveel goede berichten over Utrecht. We weet ga ik daar eens kijken in het najaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook een berg strijk na de kampen en het goede weer. Te warm om te strijken en nu terug aan het werk, dus veel minder tijd.

  Nu in stukjes en beetjes. Eerste strijkmoment was om de overgordijnen te korten, dus echt verminderd is de berg momenteel niet

  Groetjes en veel strijksucces

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi kleedje! En er meteen ook mee in bed, dat zou ik als kind ook zeker gedaan hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk stofje en een heel mooi jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Twee jaar geleden had H&M jurkjes in deze stof!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...