vrijdag 13 april 2012

Paasvakantie-project: de onthaalmoeder-tas

Net zoals hier, zitten we nog steeds gezellig allemaal thuis.
Toen bedacht ik me het volgende: vlak voor de paasvakantie ging de jongste dochter haar rugzak stuk (een rugzak zonder rits is nogal onhandig). Ik besloot toen dat ze voor die paar maanden het dan maar met die kapotte rugzak moest doen.

Maar nu we hier toch zitten, kon ik toch evengoed snel een nieuwe maken? Als ze eenmaal zindelijk is hoeft ze trouwens ook veel minder mee te sleuren. En het is toch ook wel een beetje zielig, zo een kind met een kapotte rugzak.

Ik ging op zoek naar een gepast patroon (het oorspronkelijke rugzak-idee veranderde al snel in een messenger bag-idee). Deze hier vond ik wel heel mooi, ik had nog wel wat stofjes liggen en haalde een clip van een rugzak die ik al jaren niet meer gebruikt had.

Ik ging vol goede moed aan de slag en dat was nodig, want de tutorial was in het Engels en de maten moesten allemaal worden omgezet (stonden in inches). Uiteindelijk viel dat allemaal wel goed mee en dit kwam er na bijna een hele dag werk tevoorschijn:

magnetische sluiting

 Alles paste er gelukkig ook in, dus onze kleinste pruts was superfier met haar nieuwe tas.

Toen bedacht ik me dat ze volgende maandag zonder pamper naar de onthaalmoeder moest en dus waarschijnlijk nog een heleboel reservekleren zou moeten meenemen, die niet mee in in haar nieuwe tas passen.
Dus ging ik met dezelfde stofjes aan het werk. Het patroon haalde ik hier, met wat inspiratie van hier. Ik bracht wel een kleine wijziging aan in het patroon, want ik maakte de voering 5 cm hoger, zodat de tunnel uiteindelijk gemaakt wordt in de stof van de voering.

De onthaalmoeder-tassen van de jongste LO:

Tot de volgende!

8 opmerkingen:

 1. Bedankt, de dochter is er ook superblij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél mooi gemaakt en leuke stofjes.

  Waar bestelde jij je labels? Als ik het goed zie dan heb je ze in verschillende kleuren?

  Ik ga je vanaf nu ook volgen want hier vallen nog toffe dingen te spotten ;-)

  Tot blogs,

  *Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey,

  Bedankt voor de toffe reactie.
  Mijn labels heb ik zelf gemaakt met verschillende kleuren katoenen band en transferpapier. Ik heb er foto's van getrokkken, dus ik zal die nog wel eens posten.
  Het is niet moeilijk, maar wel eventjes werk.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je super-knap in elkaar geprutst!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, ik kwam ook even vragen naar je leuke labeltjes. Ik zou dat ook wel willen maken. Is dat jouw ontwerp trouwens?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, allebei de tassen zijn niet volledig mijn idee. Ze werden wel een beetje aangepast, maar de links vind je terug in het bericht.

   Groetjes

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...