maandag 9 april 2012

Wat ik zoal allemaal gemaakt heb (2)

Toen ik eindelijk klaar was met al die cadeautjes (en dan hebben we het nog niet over het rondbrengen ervan, pfff...), vond ik het tijd om eens aan mijn eigen kinders te denken en mij voor de eerste keer aan een naai-projectje te wagen. Vol stress begon ik eraan. Mijn vorige ervaring met een naimachine dateerde van ergens halverwege mijn puberjaren, omdat mijn moeder vond dat ik dat "moest" leren. En zoals je waarschijnlijk wel weet: pubers en moeten dat gaat niet zo geweldig samen, dus er kwam niets van in huis.

Nu ik zelf kinderen heb, wou ik toch nog is proberen, alhoewel dit niet de reden was waarvoor ik mijn machine gekocht had (ik moest toch aan To bewijzen dat het machine dat geld meer dan waard was hé).

Ik dacht: "ik begin met een rokje voor de oudste (als het dan te klein is, is het tenminste niet verloren)". Ik zocht een patroon (spijtig genoeg was ik enkele maanden te snel voor de geweldige rokjes van haar) en vond er eentje in Knippie 6-2011. En begon er met knikkende knieën aan. (ondertusssen zou ik het al helemaal anders doen). Ik viel van verbazing achterover toen ik het resultaat zag: een rokje!


Het paste zelfs, dus ik maakte voor de jongste een kleinere versie (ahum, een té kleine versie).

Daarna was ik pas echt vertrokken. Hieronder geef ik een foto-overzicht van wat er zoal volgde:


Patroon: Ottobre

Patroon: Ottobre zomer 2011 - Stof: Monaluna (bij Fabricworm)
Toen volgden 2 kleedjes voor de doop van hun nichtje. Het tweede kleedje ging gelukkig al wat vlotter dan het eerste (ééérst mouwen inzetten en dan pas zijnaden sluiten!). Ze vallen allebei alleen nogal breed voor mijn smalle kindjes. ik weet nog altijd niet of ze het wel zullen dragen, waarschijnlijk koop ik uiteindelijk wel iets.

Patroon: Knippie 3 - 2009 - Stof: Monaluna (bij Fabricworm)En dan volgen hier de eerste naaiwerkjes waar ik echt trots op was en waar ik mij wel van kon voorstellen dat ze het ook zouden dragen ( wat ondertussen tijdens die paar dagen goed weer ook gebeurde).

Patroon: Knippie 2 -2009 - Stof: Monaluna (bij Fabricworm)

Dit bloesje valt superschattig en past perfect!Patroon: Knippie 1 - 2010 Stof: Patty Sloniger (bij Fabricworm)


Dit rokje kostte me veel zweet (en ik bleef uiteindelijk ook wel zitten met een volledige rokpand, ik weet nog steeds niet waar die hoorde...), maar uiteindelijk stond het haar wel perfect. Op de T-shirt appliceerde ik een bloem (voor de eerste keer). Ik ben namelijk zo iemand die haar kinderen geen eenzame rokjes aantrekt, er moet iets bijhoren, dus uit zelfkennis waagde ik mij aan deze T-shirt.


En toen kocht ik dit boek. Ik waagde mij aan het pandenrok met elastiek. Dat ging verbazend vlotjes en al snel kwamen er 2 rokjes tevoorschijn. Ik leerde ook nog iets bij, want ik ken nu de "Engelse naad". De rokjes zijn vanbinnen dus keimooi en proper afgewerkt. Ik appliceerde voor allebei een T-shirt met ballons (die veel te laag zitten op de blijkbaar ook nog is veel te grote t-shirts, maar ja, we moeten nog leren hé!)

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal heel mooi uit, ondanks de stress waarschijnlijk :-) Maar je bent goed op weg! Ik ben ook nog niet zoooo lang bezig en af en toe is er al iets in de vuilbak beland, maar we geven niet op ... ik heb me wel laten overhalen om een overlock te kopen... en dan ben je pas goed vertrokken! Beste aankoop ever ... Nog veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, véééél stress, maar toch blijf ik het leuk vinden; Hier is ook al heel wat in de vuilbak belandt, vooral tricot. daarom zou ik ook graag een overlock willen, maar ik vrees dat de wederhelft daar nog niet klaar voor is ...

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...